Göteborgs begravningssamfällighet, Skötselavdelning

Göteborgs begravningssamfällighet ansvarar för begravnings- och krematorieverksamheten inom Göteborgs stads geografiska område. Med cirka 180 tillsvidareanställda och 120 säsongsanställda under sommarhalvåret är vi landets största kyrkogårdsförvaltning. Vi sköter om 36 kyrkogårdar med sammanlagt cirka 118 000 gravplatser. Vårt krematorium utför kremationer både inom Göteborg och på uppdrag av andra begravningshuvudmän.  

Vi är en organisatorisk enhet inom Svenska kyrkan och vi utför vårt uppdrag i enlighet med begravningslagen. Förvaltningen är organiserad i en geografiskt indelad skötselavdelning, fyra funktionsindelade enheter och ett kansli. Verksamheten omsätter cirka 220 miljoner kronor och styrs av förtroendevalda. 

Läs gärna mer om oss på vår webbsida: https://www.svenskakyrkan.se/gbs

Beskrivning

Vi söker nu efter medarbetare som vill arbeta lång säsong hos oss. Lång säsong sträcker sig från början av april till och med november.

Skötselavdelningen ansvarar för skötsel och underhåll av samtliga kyrkogårdar i Göteborg. Förutom alla gemensamma ytor på kyrkogårdarna arbetar vi med vård av kulturgravar samt enskilda gravplatser som har skötselavtal. Det finns fyra skötselområden; Östra, Västra, Kviberg samt Hisingen som är uppdelat på Fridhem och Lundby.  

Arbetsuppgifter

Vi letar efter dig som tycker om att arbeta utomhus, i värme och kyla, i ur och skur. Du ingår i ett arbetslag som sommartid kan bestå av 10-20 personer och som leds av en lagledare. Du arbetar med kyrkogårdsskötsel såsom plantering av blommor, vattning och annan skötsel av gravar. Trimning och klippning av gräs och häckar, ogräsrensning, lövräfsning och skyffling av material ingår också i skötseln. Du kan komma att framföra olika typer av arbetsfordon, till exempel golfbil, åkgräsklippare, mindre truckar och traktorer. Att använda olika typer av bensin- eller eldrivna arbetsredskap som till exempel lövblås, trimmer och häcksax ingår i arbetslagets uppgifter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har några års arbetslivserfarenhet. Det är meriterande om du har trädgårds- eller anläggningsutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du arbetar utifrån säkerhetsföreskrifter samt muntliga och skriftliga instruktioner varför goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift är ett krav. Arbetet är mycket fysiskt krävande och det ställs krav på att du klarar tunga lyft och periodvis ensidigt arbete. För tjänsten krävs B-körkort.

Personliga egenskaper

För att lyckas i arbetet behöver du tycka om att arbeta tillsammans i lag men du kan också arbeta självständigt och är engagerad i ditt arbete. Du är ansvarstagande, samarbetsvillig och noggrann. Du är även en god representant för Göteborgs begravningssamfällighet, med ett professionellt bemötande och tycker om att möta våra besökare i ditt dagliga arbete. Vid tillsättning av tjänsten läggs stor vikt vid personlig lämplighet. 

Våra förväntningar 

Våra ledord är glädje, ansvar och respekt. Vi förutsätter att du delar vår värdegrund och vill vara med och bidra till en god arbetsmiljö där trivsel och kompetens är vägledande. Genom lyhördhet och tillit, uppmuntran och nyfikenhet lägger vi grunden till en god arbetsmiljö som är utvecklande för vårt gemensamma arbete.  

Villkor

Vi söker nu cirka tre personer för heltidsarbete under säsongen 3 april till och med 30 november 2023. Sista ansökningsdag är 7 april. Vi har löpande urval, och uppmuntrar dig därför att inkomma med ansökan snarast. Eventuellt kan helgarbete förekomma. 

Anställningsform Säsongsarbete
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-04-03
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 40 tim/v
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6
Kontakt
  • Lena Ragneskog, 031-7318080
  • Ann-Britt Stedth, 031-7318080
Facklig företrädare
  • Bager Rahimi, 031-7318080
Publicerat 2023-03-21
Sista ansökningsdag 2023-04-07

Return to job vacancies