Göteborgs begravningssamfällighet, Kansli

Göteborgs begravningssamfällighet ansvarar för begravnings- och krematorieverksamheten inom Göteborgs stads geografiska område. Med cirka 190 tillsvidareanställda och 120 säsongsanställda under sommarhalvåret är vi landets största kyrkogårdsförvaltning. Vi sköter om 36 kyrkogårdar med sammanlagt över 118 000 gravplatser. Vårt krematorium utför kremationer både inom Göteborg och på uppdrag av andra begravningshuvudmän.  

Vi är en organisatorisk enhet inom Svenska kyrkan och vi utför vårt uppdrag i enlighet med begravningslagen. Förvaltningen är organiserad i en geografiskt indelad skötselavdelning, fyra funktionsindelade enheter och ett kansli. Verksamheten omsätter cirka 290 miljoner kronor och styrs av förtroendevalda. 

Läs gärna mer om oss på vår webbsida: https://www.svenskakyrkan.se/gbs

Beskrivning

I rollen som ekonom arbetar du tillsammans med dina kollegor på kansliet med att ge stöd till organisationens chefer i uppföljning och ekonomistyrning samt genom praktiskt arbete med våra ekonomiprocesser.  Du kommer att arbeta med allt från budget, uppföljning och bokslut till ekonomisk analys  Utöver det arbetar du även med andra uppgifter i den gemensamma arbetsprocessen kring ekonomi som till exempel fakturahantering. Du kommer att arbeta i team och din närmaste kollega är vår controller. Till stöd köper vi ekonomitjänster från stiftet. 

Du vill jobba med en bredd av frågor i en växande organisation och bidrar genom ditt sätt till den goda stämningen på arbetsplatsen. Du kommer till en arbetsplats där vi har roligt tillsammans och där vi erbjuder ett utvecklande arbete med stimulerande arbetsuppgifter och ett nära ledarskap. I vår organisation finns det goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och sociala aktiviteter för att lära känna kollegor och lära om verksamheten. Vårt huvudkontor ligger i vackra kulturhistoriska miljöer på Östra kyrkogården vid Redbergsplatsen  


Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • Har ekonomexamen från högskola eller universitet
  • Är van vid att självständigt arbeta med budget , avstämningar, uppföljning, bokslut, ekonomisk styrning och analys
  • Du trivs med ett periodvist högt arbetstempo.
  • Har erfarenhet av arbete i offentlig sektor exempelvis kommun eller statlig myndighet.
  • Har mycket god svenska i tal och skrift.

Meriterande är tidigare erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation där du även arbetat med att ta fram tjänsteskrivelser och föredra ärende för ledningen.

Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper. Du har en god pedagogisk och kommunikativ förmåga och kan förklara ekonomiska frågor för personer med olika erfarenhet.  Du har förmågan att se lösningar i komplexa situationer och delar med dig av din kunskap och analyser.

För att trivas i rollen ser vi att du är en trygg, driftig, strukturerad och prestigelös person. Det är viktigt att du är bekväm i mötet med såväl förtroendevalda som chefer och medarbetare i organisationen. Du ser din roll och dess del i den större helheten. Du är noggrann och  ser möjligheter till förbättringar och trivs med att jobba både självständigt och i team med andra. På kansliet arbetar medarbetare i flera olika roller inom HR, kommunikation, upphandling, diariehantering, förvaltning, administration, miljö och  IT. Kansliet leds av HR- och kanslichef i nära samarbete med förvaltningschef. 

Villkor

Tjänsten är på heltid tillsvidare. 
Tillträde snarast. Lön enligt överenskommelse. Kollektivavtal finns. 

Vi tillämpar löpande rekrytering vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas före annonsens utgångstid.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3
Kontakt
  • Annika Ström Öberg , 031-7318080
  • Erik Gedeck , 031-7318080
  • Ingela Håman , 031-7318080
Publicerat 2024-05-20
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb