Göteborgs begravningssamfällighet, Begravningsfrågor och kapell

Göteborgs begravningssamfällighet ansvarar för begravnings- och krematorieverksamheten inom Göteborgs stads geografiska område. Med cirka 190 tillsvidareanställda och 120 säsongsanställda under sommarhalvåret är vi landets största kyrkogårdsförvaltning. Vi sköter om 36 kyrkogårdar med sammanlagt närmare 119 000 gravplatser. Vårt krematorium utför kremationer både inom Göteborg och på uppdrag av andra begravningshuvudmän.  

Vi är en organisatorisk enhet inom Svenska kyrkan och vi utför vårt uppdrag i enlighet med begravningslagen. Begravningssamfälligheten styrs av förtroendevalda inom Svenska kyrkan i Göteborg genom indirekta val till begravningsdelegerade som i sin tur väljer en begravningsstyrelse. Förvaltningen är organiserad i en geografiskt indelad skötselavdelning, fyra funktionsindelade enheter och ett kansli. Verksamheten omsätter cirka 290 miljoner kronor och styrs av förtroendevalda. 

Läs gärna mer om oss på vår webbsida: https://www.svenskakyrkan.se/gbs

Beskrivning

Begravningsexpeditionen, som är belägen på Kvibergs kyrkogård, söker en administratör som med stort engagemang och intresse kan bidra till att vi lyckas med vårt uppdrag och att ge ett gott bemötande och god handläggning i ärenden som rör gravrättsinnehav och gravsättningar. Vi arbetar utifrån begravningslagen när vi fattar beslut och handlägger ärenden.

Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för att planera och självständigt ge en god service till alla som är i kontakt med oss. 

Arbetsuppgifter

Du arbetar på ett ansvarsfullt och serviceinriktat sätt med att ta emot och handlägga bokningar av kapell, gravvisningar och gravsättningar samt beställning av namnplaketter. Du hanterar gravrättsärenden och upprättar gravbrev och minnesbrev. Arbetet utförs i nära samarbete med begravningsbyråer. Du har mycket kontakt med anhöriga, huvudsakligen via telefon och mejl, men också genom fysiska besök på expeditionen. I rollen som administratör bemöter du dagligen anhöriga i situationer som kan vara känslosamma och ibland svåra, vilket kräver att du uppträder på ett professionellt och medkännande sätt.

Kvalifikationer

 • Slutförd treårig gymnasieutbildning
 • Har goda kunskaper i svenska tal och skrift
 • Erfarenhet av administrativt arbete, minst tre år

 

 • Meriterande är,
  • Eftergymnasial utbildning inom administration 
  • Behärskar flera språk
  • Erfarenhet av olika digitala system

   Vid tillsättning av tjänsten läggs stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad vi kan erbjuda

Vi har flextidsavtal och möjlighet till distansarbete efter verksamhetens behov. Vi har ett förmånligt friskvårdsavtal med möjlighet till träning på arbetstid mellan september och maj. Arbetsplatsen är belägen på Kvibergs kyrkogård i vacker miljö som ger bra förutsättningar för promenader. Dessutom har vi gott kaffe och trevliga kollegor.

Villkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Annonsen kommer publiceras under rekryteringsansvarigas semester, när Kristian och Therese är åter kommer de börja med urvalet och kalla till intervjuer, detta kan ske innan annonsens sista tid för ansökan. Under tiden de är på semester kan det vara svårt att svara på alla frågor men hör gärna av er till vårt HR-administratör Isabella om det är något du undrar så kan hon försöka hjälpa till. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/5
Kontakt
 • HR-administratör Isabella Jerneklo, 031-7318080
Facklig företrädare
 • Lars Svernling, Vision, 0523-668410
Publicerat 2024-06-17
Sista ansökningsdag 2024-07-31
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb