Göteborgs begravningssamfällighet, utveckling och förvaltning

Göteborgs begravningssamfällighet ansvarar för begravnings- och krematorieverksamheten inom Göteborgs stads geografiska område. Med cirka 180 tillsvidareanställda och 120 säsongsanställda under sommarhalvåret är vi landets största kyrkogårdsförvaltning. Vi sköter om 36 kyrkogårdar med sammanlagt cirka 118 000 gravplatser. Vårt krematorium utför kremationer både inom Göteborg och på uppdrag av andra begravningshuvudmän.  

Vi är en organisatorisk enhet inom Svenska kyrkan och vi utför vårt uppdrag i enlighet med begravningslagen. Förvaltningen är organiserad i en geografiskt indelad skötselavdelning, fyra funktionsindelade enheter och ett kansli. Verksamheten omsätter cirka 220 miljoner kronor och styrs av förtroendevalda. 

Läs gärna mer om oss på vår webbsida: https://www.svenskakyrkan.se/gbs

Begravningsavdelningen ansvarar för hantering och beslut i gravrättsärenden, bokningar av kapell och gravplats vid gravsättningar, gravgrävning, samt nyanläggning och underhåll av kyrkogårdsmark och VA.

Beskrivning

Vill du vara med och utveckla och förvalta våra kyrkogårdar och begravningsplatser?

Vi behöver utöka arbetslaget med ytterligare en planeringsingenjör då vi kommer att öka utbyggnadstakten för begravningsplatserna i Göteborg.

Som planeringsingenjör ingår du i ett team som utvecklar och planerar våra begravningsplatser. Arbetslaget består av flera ingenjörer och andra specialistfunktioner, totalt sju personer. Arbetslaget arbetar utifrån ett förvaltningsövergripande perspektiv och i nära samarbete med skötselavdelningens personal, företrädesvis enhetschefer och lagledare. Arbetslaget leds av en verksamhetschef och samtliga medarbetare på enheten direktrapporterar till verksamhetschefen.

Arbetsuppgifter

  • Ansvara för utveckling av begravningsplatser i alla dess faser – gestaltning, projektering, upphandling och genomförande
  • Driva, leda och delta i projekt avseende nyanläggningar av begravningsmark
  • Delta i samråd med begravningsombud och representanter för andra trossamfund och andra samhällsaktörer
  • Ansvara för förvaltning och utveckling av begravningssamfällighetens kartsystem

Kvalifikationer

Vi söker dig som är landskapsingenjör och/eller landskapsarkitekt eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. För att vara bekväm i rollen behöver du ha minst tre års erfarenhet i liknande befattning inom projektledning. Önskvärt är att du har erfarenhet från kyrkogårds, - kommunal och/eller entreprenörsverksamhet. Du behöver även ha kunskap inom GIS-baserat kart-/ritprogram, Adobe samt Officepaketet. Dessutom ställs krav på att du har mycket god förmåga att hantera svenska i tal och skrift. Vi har även krav på att du har B-körkort. Då begravningssamfälligheten lyder under Lagen om offentlig upphandling (LOU) är erfarenhet av avtalsupphandling samt dokumenterad kännedom om entreprenadjuridik meriterande.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har ett professionellt förhållningssätt, är prestigelös och ödmjuk i dina många kontakter med kollegor, kommuninvånare och leverantörer. Verksamheten är stor och du kommer att bli involverad i många projekt, vilket kräver eget drivansvar, framförhållning och strukturerad planering. Du trivs med att arbeta i grupp, men tycker även om att jobba självständigt. För att lyckas i arbetet behöver du vara tydlig i din kommunikation, uttrycka dig väl i tal och skrift, samt kunna producera dokument med hög språklig kvalitet. Vi ställer stora krav på personlig lämplighet.

Våra förväntningar

Våra ledord är glädje, ansvar och respekt. Vi förutsätter att du delar vår värdegrund och att du vill vara med och bidra till en god arbetsmiljö där trivsel och kompetens är vägledande. Genom lyhördhet och tillit, uppmuntran och nyfikenhet lägger vi grunden till en god arbetsmiljö som är utvecklande för vårt gemensamma arbete.

Villkor

Tjänsten är placerad på enheten för utveckling och förvaltning på Kvibergs kyrkogård. Tjänsten är en tillsvidareanställning och på heltid. Vi hanterar ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är 16 februari 2023. Eventuellt kan provanställning komma att tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 procent
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3
Kontakt
  • Katarina Evenseth, 031-7318295
Facklig företrädare
  • Lars Svernling, Vision, 0523-668410
Publicerat 2023-01-25
Sista ansökningsdag 2023-02-16

Tillbaka till lediga jobb